home
uit je kruin!
- recensies
boek RHP
- recensies RHP
workshops
zebrarups
volwassenen
kinderen
feestjes
natuurbeleving
nooit genoeg
links
gastenboek
contact

Rupsen Horen Poepen

Ga eens bladdansen, doe een knoppentocht of voer een gesprek met een sprinkhaan. Deze en vele andere doe-ideeïn staan in Rupsen horen poepen. In deze praktijkgids voor volwassenen staat hoe je kinderen natuur kunt laten beleven via de zintuigen. Het vertelt wat een geluid is en hoe een neus werkt, maar prikkelt vooral om op ontdekking te gaan in de natuur.

Nieuwsgierig?

Bekijk alvast een paar bladzijden uit het boek:

Of ga naar de recensies.


Beschrijving

Een slak kan wel 40 meter ver ruiken, vissen kunnen heel goed horen en het holletje van de spitsmuis stinkt. Rupsen horen poepen zorgt voor stinkende, smakelijke en hoorbare ontmoetingen met de natuur om deze verschijnselen zelf te ervaren.

Auteur Jeanette Boogmans laat in deze praktijkgids zien hoe je kinderen natuur kunt laten beleven aan de hand van zes zintuigen, waaronder ook het evenwicht.

Voorwaarden: nieuwsgierigheid en vies mogen worden. De werkvormen zijn namelijk niet alledaags. Neem eens een bladerdouche, doe de hagedissenkronkel of vorm een stiltegordijn.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld per zintuig. Het legt uit hoe elk zintuig werkt en aan de hand van leuke weetjes wordt duidelijk welk zintuig belangrijk is voor de verschillende dieren. Maar rupsen horen poepen prikkelt vooral om zelf op ontdekking te gaan, naar bijv. het vuilnisbakmonster of de bungeejumpende stippelmotten.

Met de talloze tips kunnen kinderen op verkenningstocht in een bos of sloot, maar ook gewoon in de achtertuin.

De groepsactiviteiten zijn uiteenlopend, van een specht lokken met een steentje, rock 'n rollen met alikruiken, tot luisteren naar het overdonderende geluid van poepende rupsen. Telkens staat het aantal deelnemers, tijdsduur en materialen vermeld.

Rupsen horen poepen is een kleurrijk boek, boordevol doe-ideeën, verbazingwekkende feitjes en prachtige natuurfoto's.

Jeanette Boogmans heeft jarenlange ervaring met het organiseren van buitenactiviteiten en schrijft met passie over de natuur. Het boek is bedoeld voor mensen die zich bezig houden met natuureducatie voor kinderen, maar zal ook menig volwassene verrassen en inspireren. Deze praktijkgids natuurbeleving biedt inspiratie voor alle leeftijden, van 2 tot 100 jaar.

Rupsen horen poepen - Praktijkgids natuurbeleving

Auteur: Jeanette Boogmans
Uitgever: KNNV Uitgeverij i.s.m. het IVN

Leeftijd: 0 tot 100 jaar
ISBN: 9789050113250
Druk: 3
Uitvoering: 208 p., 17 x 18,5 cm, full color
Prijs: € 27,50

Boek bestellen?
Nieuwe exemplaren zijn bijna niet meer te verkrijgen in de boekhandel, gelukkig nog wel bij de auteur :) .

bewerk pagina